PYRAGĖLIAI (SCONES) SU DŽIOVINTOMIS VYŠNIOMIS IR LAZDYNO RIEŠUTAIS

Scones

Jums reikės:

  • 500g miltų;
  • 60g cukraus;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. cinamono;
  • žiupsnelio druskos;
  • 100g šalto sviesto;
  • 180 ml grietinėlės;
  • 1 kiaušinio;
  • 250g lazdyno riešutų;
  • 170g dž. vyšnių;

1. Dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į miltus. Rankomis sutrupinkite sviestą vis maišydami su miltais, kad gautųsi trupinėliai.

2. Lazdyno riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje, kai atvės, nuimkite jų žievelę ir šiek tiek pasmulkinkite.

3. Į dubenį su miltais dėkite riešutus, džiovintas vyšnias ir permaišykite.

4. Atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinį su grietinėle. Supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite su šakute. Tešla turi būti trapi, nemaišykite iki vientisumo.

5. Išverskite tešlą ant stalo ir suformuokite apkritimą. Supjaustykite į 8 dalis. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kiekvieną gabalėlį aptepkite grietinėle ir apibarstykite cukrumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 16-18min. arba kol gražiai apskrus.

Receptą paruošė

http://oditele.blogspot.com/2014/08/scones-su-dziovintomis-vysniomis-ir.html


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.