PYRAGĖLIAI (SCONES) SU DŽIOVINTOMIS VYŠNIOMIS IR LAZDYNO RIEŠUTAIS

Jums reikės:
- 500g miltų;
- 60g cukraus;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- 0,5 a.š. cinamono;
- žiupsnelio druskos;
- 100g šalto sviesto;
- 180 ml grietinėlės;
- 1 kiaušinio;
- 250g lazdyno riešutų;
- 170g dž. vyšnių;
1. Dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į miltus. Rankomis sutrupinkite sviestą vis maišydami su miltais, kad gautųsi trupinėliai.
2. Lazdyno riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje, kai atvės, nuimkite jų žievelę ir šiek tiek pasmulkinkite.
3. Į dubenį su miltais dėkite riešutus, džiovintas vyšnias ir permaišykite.
4. Atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinį su grietinėle. Supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite su šakute. Tešla turi būti trapi, nemaišykite iki vientisumo.
5. Išverskite tešlą ant stalo ir suformuokite apkritimą. Supjaustykite į 8 dalis. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kiekvieną gabalėlį aptepkite grietinėle ir apibarstykite cukrumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 16-18min. arba kol gražiai apskrus.
Receptą paruošė
http://oditele.blogspot.com/2014/08/scones-su-dziovintomis-vysniomis-ir.html