Sveikas užkandis, kurį patogu nešiotis visur

Paprasčiausi užkandžiai yra ir geriausi. Riešutai, pavyzdžiui, migdolai, graikiniai riešutai arba žemės riešutai, yra maistingi ir juos patogu visur nešiotis.
Neieškokite pastaruoju metu populiarių energetinių batonėlių arba gėrimų. Čiupkite saują riešutų. Patikėkite, daugelis mūsų atprato valgyti riešutus, nes jie laikomi labai kaloringais. Taip ir yra, jeigu lyginsime juos su spragintais kukurūzais.
Tačiau riešutai, turintys maistinių medžiagų ir pasižymintys gaiviu skoniu, yra kur kas geresnis užkandis.
Jums reikia TIK kontroliuoti porciją. O tai nepaprastai lengva! Ketvirtyje puodelio migdolų yra:
163 kalorijos, 14,0 g riebalų, 6,1 g angliavandenių, 6,0 g baltymų, 3,5 g skaidulų, 0 mg natrio
Žinau, kad kai kurie iš jūsų nustebs – o kaip gi RIEBALAI?! Migdoluose daugiausia yra sveikųjų riebalų – tik 1,1 g sočiųjų riebalų. Be to, migdolai ir puikus vitamino E, magnio, mangano šaltinis, juose taip pat gausu skaidulų, vario, fosforo, ir riboflavino.
Taigi, STORĖJATE ne todėl, kad valgote RIEBALUS. Be riebalų racionas nepilnavertis, jų reikia mūsų organizmo veiklai.
Todėl, galvodami apie kalorijas, pirmiau pagalvokite, ar tose kalorijose gausu, ar mažai maistingųjų medžiagų.