„Riešutiniai receptai“

kepti nektarinai su maskarpone (1)

Pienas

Migdolų, bertoletijų ar anakardžių riešutų pienas – viskas įmanoma! Norint pasiruošti gardaus riešutų pieno, reikia norimus riešutus apie valandą išmirkyti vandenyje, tada nuplauti, sutrinti ir sumaišyti su 3-4 puodeliais vandens. Gautą masę reikia sudėti į marlę  ir rankomis išsunkti „pieną“. Gautą gėrimą galima išgerti iškart arba, norint papildomo ir stipresnio skonio, galima sumaišyti su trupučiu vanilės, klevų sirupu ar šviežiomis datulėmis. Iš gauto gėrimo dar galima pagaminti ir ypatingo skonio karštą šokoladą – pieną reikia pakaitinti ir sumaišyti su kakavos milteliais bei saldikliu – jo dėkite pagal savo skonį.

Kreminis sūris

Kaip jį pagaminti? Du puodelius anakardžių riešutų reikia valandą laiko pamirkyti vandenyje, tada nusausinti ir dar kartą juos nuplauti. Į trintuvą sudėti riešutus ir 1-2 citrinų sultis, malti tol, kol masė pasidarys kreminės konsistencijos.

Grietinė

Grietinės gaminimo proceso pradžia tokia pat, kaip ir kreminio sūrio – reikia du puodelius anakardžių riešutų valandą laiko mirkyti vandenyje, nusausinti, nuplauti ir į trintuvą sudėti ne tik riešutus, 1-2 citrinų sultis, bet ir įpilti arbatinį šaukštelį obuolių sidro acto ir trinti tol, kol masė pasidarys kreminė.

Šokoladiniai ledai žaliavalgiams

1 puodelis anakardžių riešutų (mirkytų 2 val.)

½ puodelio kokoso

1 puodelis datulių (be kauliukų)

1,5 puodelio vandens

1 valgomasis šaukštas vanilės ekstrakto

½ puodelio kakavos miltelių

Žiupsnelis Himalajų ar jūros druskos
Visus ingredientus reikia sudėti į trintuvą ir malti nustačius didžiausią greitį, kol masė pasidarys vientisa. Tada masę sudėti į indą ir patalpinti šaldiklyje, kol visiškai sušals. Tiesa, kartas nuo karto masę reikia vis pamaišyti ir „pripildyti oro“. Kitas gamybos variantas – visus nurodytus ingredientus sudėti į ledų gaminimo aparatą ir gaminti pagal įprastas nurodytas gaminimo taisykles.

Riešutų sviestas

Išsirinkus mėgstamus riešutus (svarbiausia, kad jie nebūtų sūdyti, kepinti ar kaip nors kitaip apdoroti), būtina juos išlukštenti. Du puodelius riešutų reikia kepinti orkaitėje, 150°C temperatūroje apie 20-30 min. Ištraukus iš orkaitės riešutus reikia atvėsinti.

Jau atvėsusius riešutus reikia sumalti trintuve, parinkus didžiausią intensyvumą – malti apie 1-2 min., kol iš riešutų pasidarys milteliai. Prie sienelių prilipusius gabalėlius reikia švariai nugrandyti ir toliau riešutus trinti, kol pasidarys vientisa, kreminė masė.

Bertoletijų parmezano sūris

Puodelį bertoletijų riešutų, arbatinį šaukštelį susmulkinto česnako ir 1/3 arbatinį šaukštelį Himalajų druskos reikia sudėti į trintuvą ir tiesiog maišyti, kol masė pasidarys puri.

Nepamirškite, kad susmulkintais riešutais galima pagardinti salotas, pabarstyti bulvytes ar tiesiog juos dėti ten, kur manote, padės patiekalui įgauti dar subtilesnį skonį!


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
250kg Bertoletijų riešutai 656,0 14,0 12,0 2,0 66,0 15,0 6,1 3 (1,2)
zemes_branduoliai4 Žemės riešutai 609,0 25,7 19,2 6,2 46,1 6,1 7,3 0,0
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.