Keturi sveikos mitybos ramsčiai

lazdynai_nelukstenti2

1.     Koncentruokitės į „grynus produktus“

Kalbėdami apie „grynus produktus“, turime omenyje produktus, kurie yra gryni ir natūralus, t.y. tai gali būti šparago skiltis, citrinos gabalėlis, lašišos filė ar kt. Renkantis tokį maistą, būsite tikri, kad tai, ką valgote bus prisotinta mikroelementų, tačiau be jokių nereikalingų priedų. Taip pat – tokie produktai yra patys geriausi ingredientai, norint sukurti išskirtinai skanų ir sveiką patiekalą.

Žiupsnelis sėkmės:

  • Rinkitės viso grūdo, šviežius, natūralius, ekologiškus, vietos gamybos, ir nerafinuotus, neapdorotus produktus!
  • Atsisakykite dirbtinių skonių, dažiklių, konservantų ir saldiklių!

 2.     Užleiskite vietą „augalams“

Nesvarbu, ar renkatės maistą be glitimo, ar dievinate pieno produktus, mėsą ir jūros gėrybes, kiekviena dieta gali būti praturtinta augaliniu maistu. Pertvarkykite savo mitybos racioną, kad jame daugiau vietos atsirastų neapdorotoms ar keptos daržovėms, vaisiams, pupoms, riešutams, sėkloms ir kruopoms. Valgant daugiau augalinio maisto, padedate kūnui gauti pagrindinius mikroelementus, kurių reikia normaliam organizmo funkcionavimui.

Žiupsnelis sėkmės:

  • Pupos ir riešutai – puikus augalinių baltymų šaltinis!
  • Valgykite kuo spalvotesnių daržovių, kad būtumėte tikri, jog gausite pačias geriausias maistines medžiagas!

 3.     Rinkitės sveikuosius riebalus

Patikėsite ar ne, riebalai yra dalis sveikos dietos. Žinoma – tik jei vartojama tinkama jų rūšis. Sveikųjų riebalų galite gauti valgydami augalinį maistą – riešutus, sėklas ir avokadus. Taip pat, gaminant reikėtų sumažinti arba išvis atsisakyti aliejaus ar kitų perdirbtų riebalų.

Žiupsnelis sėkmės:

  • Riešutai, sėklos ir avokadai – puikus sveikųjų riebalų mikroelementų šaltinis!
  • Sumažinkite arba išbraukite iš savo mitybos rapsų aliejų ir margariną!

4.     Apsvarstykite maistingųjų medžiagų kiekius.

Maistingųjų medžiagų įvairovė – vitaminai, mineralai ir augalinės maisto medžiagos – būtina gerai sveikatai. Valgykite visą vaisių ir daržovių „vaivorykštę“ kartu su viso grūdo produktais, pupomis ir kitu nerafinuotu augaliniu maistu, kad dieta būtų kuo naudingesnė.

Žiupsnelis sėkmės:

  • Ruoškite valgius pagal tuos receptus, kuriuose daugiausiai dėmesio skiriama augaliniam maistui!
  • Rinkitės tokį maistą, kuriame mikroelementų, lyginant su visomis produkto turimomis kalorijomis, yra kuo daugiau!

 


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
ananasai2 1GO DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR SĖKLŲ MIŠINYS 395 7,2 67,9 61,7 10,1 3,4 1,8 0,5
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
moliugai_lukstenti_800plocio Moliūgų sėklos, lukštentos 574,0 25,0 13,0 1,1 46,0 0,0 3,9 0,0
saulegrazos Saulėgrąžų sėklos 622,0 22,5 21,5 1,7 49,0 5,2 2,7 0,0
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.