Riešutai, deginantys riebalus

Riešutai negali deginti riebalų – to negali nė vienas produktas. Organizmas riebalus sunaudoja energijai tik tada, kai kalorijų skaičius, kurį gauname, yra mažesnis nei kiekis, reikalingas energijai. Vis dėlto, riešutuose yra maistingųjų medžiagų, kurios gali paskatinti svorio metimą kitais būdais – pavyzdžiui, padeda jaustis sočiu ilgesnį laiką. Pasirinkite tinkamus riešutus ir įtraukite juos į savo subalansuotą dietą.
Susirinkite baltymus
Arizonos universiteto profesorė, dietologė Martina M. Cartwright teigia, kad dieta, kiekvienam žmogaus kūno svorio kilogramui suteikianti 0,8–1,2 g baltymų, skatina sotumo jausmą ir padeda sudeginti daugiau kalorijų, kadangi baltymai metabolizuojami. Baltymus susirinkti galima iš riešutų, o geriausias pasirinkimas – žemės riešutai, kurių viena porcija (28 g) turi 7 g baltymų, migdolai, vienoje porcijoje turintys 6 g ir pistacijos, turinčios 5,8 g baltymų.
Organizmą aprūpinkite sveikųjų riebalų doze
Riešutai yra vienas geriausių mononesočiųjų riebalų šaltinių. Makadamijos riešutai jų turi bene daugiausiai – vienoje porcijoje 16,7 g. Lazdyno riešutai turi 12,9 g, karijų – 11,6 g riebalų 28 g porcijoje. Kiti, pavyzdžiui, migdolai ir žemės riešutai turi 6,8–8,8 g riebalų vienoje porcijoje.
Keiskite, ieškokite įvairovės!
Nesikoncentruokite į vieną konkrečią riešutų rūšį, kurią įtraukėte į svorio metimo dietos planą, – patariama „The Harvard Medical School Family Guide“. Vietoje to, siūloma mėgautis skirtingomis riešutų rūšimis, tačiau reikėtų nepamiršti kontroliuoti suvartojamą kiekį. Vidutiniškai 28 g riešutų turi 160–200 kalorijų. Suvalgant jų per daug, organizmas gauna papildomų kalorijų, kurios gali vesti prie riebalų priaugimo, o ne atsikratymo. Venkite sūdytų, aliejuje pakepintų ar cukrumi padengtų riešutų.