Bandelės su bananais ir riešutų-džiovintų vaisių mišiniu
Tai vienos greičiausiai paruošiamų bandelių! Puikiai tiks praskaidrinti sekmadienio popietę ar netikėtai užklupus svečiams. Aš gaminau didokas bandeles, tačiau galima kepti ir mažesnes – vadovaukitės savo norais ir kiek sutrumpinkite kepimo laiką.
5 bandelėms:
- 500g sluoksniuotos bemielės tešlos lapeliais
- 2 vidutiniai sunokę bananai
- 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 100g Studentų maisto Premium “Arimex”
- bekvapio aliejaus
Sluoksniuotą tešlą atšildykite.
Bananus sutrinkite šakute, apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite.
Džiovintus vaisius ir riešutus sukapokite peiliu. Sumaišykite su bananų tyre.
Ant tešlos kvadratėlio krėskite bananų-riešutų džiovintų-džiovintų vaisių tyrės, sulenkite į norimą formą. Gerai užspauskite kraštus. Dėkite ant kepimo skardos, padarykite įpjovas, kad būtų pro kur išeiti garams.
Aptepkite aliejumi.
Kepkite pagal tešlos instrukciją ant pakuotės, kol gražiai parus (manoji rekomendavo 220 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių).
Tiekite šiek tiek praaušusias, nes įdaras labai karštas ir gali nuplikyti.
Skanaus!
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija