Varškinė pynė su riešutais

pyne

Tešlai:

  • 150 gr. varškės
  • 75 gr. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 60 ml. aliejaus
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 250 gr. miltų
  • žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 100 gr. migdolų riešutų Arimex
  • 100 gr. anakardžių riešutų Arimex
  • 3-4 v.š. rudojo cukraus
  • 0,5 a.š. cinamono
  • 1 kiaušinis
  • 50 ml. grietinėlės
  • 2 v.š. obuolių arba abrikosų džemo

Tešla. Kiaušinį išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Plakant supilti aliejų. Sudėti per sietelį pertrintą varškę ir išmaišyti viską iki vientisos masės. Suberti miltus, kepimo miltelius ir užminkyti tešlą. Tešlą dubenyje uždengti ir palaikyti 15 min.

 Įdaras. Riešutus sumalti iki mažų gabaliukų. Kiaušinį lengvai išplakti, įmaišyti grietinėlę. Į kiaušinių masę suberti riešutus, cinamoną, cukrų ir išmaišyti.

Iškočiojame iš tešlos lakštą maždaug 33×36 cm. Ant viršaus paskirstome įdarą (paspaudžiame jį, kad sukibtų su tešla). Suvyniojame lakštą į standų volelį. Dedame jį į kepimo popieriumi išklotą skardą, perpjauname išilgai, viršuje palikę 2 cm. neįpjautą, ir suvyniojame abi “juostas” į kaselę (pjūviais į viršų). Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, kol pynė gražiai paruduoja. Iškepusią dar karštą konditeriniu teptuku aptepame džemu. Leidžiame atvėsti. Skanaus!

Receptą ruošė http://www.aj-receptai.blogspot.com/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.