Užgavėnių blynai su riešutais ir bananais

Blynai-su-riesutais_ARIMEX_Uzgavenes

Artėjančių Užgavėnių proga siūlome pasigaminti šiuos dangiško skonio blynelius su sunokusiais bananais, naudojant labai mažai miltų!

Reikės:

  • 4 vnt. gerai sunokusių bananų
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 8 šaukštų miltų (galima rinktis speltų ar maišyti per pusę su kukurūzų miltais)
  • 2 šaukštų bekvapio aliejaus ar tirpinto sviesto
  • žiupsnio druskos
  • 1 stiklinės vandens ar pieno

Šventiškam pagardinimui reikės:

  • juodojo šokolado
  • grietinėlės
  • lazdynų riešutų „Arimex“
  • bananų traškučių „Arimex“
  • šaldytų juodųjų serbentų papuošimui

Bananus sutarkuokite su burokine tarka, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite miltus, pieną ar vandenį. Miltų galite dėti daugiau, jei norite standesnių blynelių. Kepkite širdelės formos keptuvėje, kol gražiai pagels.
Puoškite su karštu šokoladu (ištirpinkite ir tuomet įpilkite karštos grietinėlės, išmaišykite, kad būtų skystesnis).
Pakepinkite sausoje keptuvėje lazdynų riešutus ir sukapokite peiliu. Galite papuošti džiovintų bananų traškučiais, juodųjų serbentų uogytėmis.

Skanaus kasdien ir per Užgavėnes!

Nuotrauka: www.grafas.lt foto@grafas.lt
Receptas ir stilizmas: VIRŠ OBELŲ


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
bananu_traskuciai2 Bananų traškučiai 533,0 0,9 83,1 61,8 0,0 0,0 4,1 0,9
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.