UPĖTAKIS SU KEPINTŲ MIGDOLŲ SVIESTU
Jums reikės:
- 1 upėtakio filės
- šviežio brokolio
- tyro alyvuogių aliejaus
- druskos
Migdolų sviestui:
- 1 saujos (arba 10–15 vnt.) migdolų „Arimex“
- 70 g sviesto
Paruošimas:
- Pirmiausia ruoškite migdolų sviestą: riešutus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada perplaukite šaltu ir nulupkite luobelę. Lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Suberkite į smulkintuvą ir sumalkite su sviestu ir žiupsneliu druskos.
- Upėtakio filė apkepinkite keptuvėje ant alyvuogių aliejaus ir sviesto.
- Patiekite su migdolų sviestu, likusiais kepintais riešutais ir trumpai apvirtais brokoliais.
Garnyrui ypač tiks apelsinų sultyse virtos morkos, pagardintos migdolų sviestu, šviežiais čiobreliais ir rozmarinais.