Trumpai apkeptos salotos su migdolais
Rudeniškam orui kasdien vėstant vis dažniau norisi šilto ir jaukaus maisto, o po ranka – kaip tik gausus daržovių derlius. Metas išbandyti šiltas, apkeptų daržovių salotas, kurias pasigaminti siūlo tinklaraščio „Forelle‘s receptai“ autorė Skirmantė. „Skamba keistai? Bet tikrai skanu , svarbu sudėjus salotas ilgai nelaikyti karštai, o greitai išdėlioti į lėkštes“, – rekomenduoja autorė.
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 85 g migdolų be luobelės
- 1 saujelė susmulkintų laiškinių svogūnų
- 2 agurkai, supjaustyti griežinėliais
- 150 g brokolių, išskirstytų nedideliais žiedynėliais
- 225 g nedidelių pomidorų, perpjautų į keturias dalis
- 2 nedidelės gūžinės salotos
- 25 g rukolos
- 25 g šviežių petražolių
- ½ citrinos sulčių
- ½ šaukštelio cukraus
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir 2-3 minutes pakepinkite jame migdolus. Perkelkite juos ant popierinio virtuvės rankstėlio.
Supilkite likusį aliejų, kai įkais, sudėkite svogūnus, agurkus, brokolius ir pomidorus. Maišydami kepkite porą minučių. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite likusius ingredientus ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite su skrudinta duona.