Skrudinti migdolai meduje

honey-cinnamon-roasted-almonds-4new

Pabandykime paskrudinti savo mėgstamus riešutus (galima naudoti bet kokius nesūdytus riešutus) ir turėsite puikų desertą. Šis neįtikėtinai paprastas ir greitai paruošiamas desertas ypač tinka jaukiai popietei su arbata ar kava. Žinoma, traškūs, meduje su čili pipirais skrudinti, riešutukai tikrai neliks nepastebėti ir vakarėlio metu arba po sočios vakarienės, kai norisi kažko „gyvenimo pasaldinimui“. O supakavus į dailų maišelį gali tapti ir savos gamybos dovanėle! Vien ko vertas skrudinamų riešutų kvapas!

Reikalingi produktai:

  • 300 gr. ARIMEX migdolų (puikiai tinka ir lazdynai, anakardžių riešutai);
  • 50 gr. sviesto;
  • 2 valg. šaukštai medaus (su kaupu);
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų čili pipirų (paįvairinimui – vietoje čili pipirų galite naudoti 1 arbatinį šaukštelį cinamono);
  • nedidelis žiupsnelis druskos.

Gaminimo eiga:

  1. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite medų, čili pipirus (arba cinamoną, jei nusprendėte, kad norite labiau tradicinio skonio deserto) ir druską. Pakaitinkite maišydami apie 1-2 min. kol medus ištirps ir pradės smarkiai burbuliuoti.
  2. Sudėkite į verdančią karamelę riešutus, ir pakaitinkite maišydami dar apie 2 min.
  3. Išklokite kepimo skardą kepimo (sviestiniu) popieriumi, ant jo paskleiskite riešutų masę ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kepdami ilgiau – rizikuojate skanėstą paversti juodu anglies gabalu, tad atidžiai prižiūrėkite kepamus riešutus.
  4. Apskrudusius riešutus ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Truputį atvėsusius riešutus perdėkite į lėkštę, kad skardoje liktų išsiskyrusių riebalų perteklius. Auštančius migdolus vis pamaišykite, kad jų nesulipdytų stingstanti karamelė.

Štai ant stalo turime traškius, kvapnius, plonu karamelės sluoksniu padengtus riešutėlius.


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.