Šildančios salotos su keptomis kriaušėmis ir karijų riešutais
Sveikos salotos su šiltomis, keptomis kiaušėmis, parmezanu ir karijų riešutais…kas gali būti geriau?
4 valgytojams prireiks:
- 60 g gražgarsčių (gražgarstes galite pakeisti špinatų arba sultenių lapeliais)
- 6 valgomųjų šaukštų aliejaus
- 1-1 su 1/2 valgomųjų šaukštų baltojo vyno acto
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 100 g parmezano ar kito kietojo sūrio (vietoj sūrio kartais įmaišau plonų Parmos kumpio bryzelių)
- 2 didelių kriaušių
- 1/2 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
- 150 g žaliųjų vynuogių
- 100 g ARIMEX karijų riešutų
Gaminimas:
1. Nuplaukite gražgarstes ir atidėkite į šalį, kad nuvarvėtų arba nusausinkite popieriniu rankšluostuku.
2. Paruoškite užpilą iš 5 valgomųjų šaukštų aliejaus, acto, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Aš padažą mėgstu suplakti stiklainyje.
3. Parmezaną skustuku sudrožkite plonytėmis drožlėmis.
4. Plonai supjaustykite kriaušes. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite kriaušių griežinėlius. Kepkite juos apie 10 minučių, atsargiai apverčiant. Pačioje pabaigoje suberkite cukrų ir leiskite jam lengvai karamelizuotis. Pagardinkite druska ir pipirais.
5. Supjaustykite vynuoges per pusę. Jei reikia, išimkite kauliukus.
6. Gražgarstes padalykite į 4 lėkštes ir užpilkite užpilu, švelniai išmaišykite. Dar karštas kriaušes, vynuogių puseles ir parmezano drožles sudėkite ant salotų ir pabarstykite riešutais.
Recepto nuoroda: http://mukatanas.blogspot.lt/2016/11/sildancios-salotos-su-keptomis.html