Saldžios šventinės dovanos

Salzios sventines dovanos su riesutais

Artėjant šventėms patogu turėti įvairiausių dovanų paruoštukų. Niekada nežinai, kas užsuks į svečius ar pasveikins su šventėmis, todėl siūlome pasigaminti namie gamintų skanėstų, kuriuos tinkamai įpakavus galima turėti puikiausias dovanas, o jei jų neprireiks, be sąžinės graužimo bus galima suvalgyti patiems. Šį skanėstą paruošite per kelias minutes.

REIKĖS:

  • 3 šokolado plytelių (galite rinktis tokį šokoladą, kokį mėgstate, šiame recepte gaminome iš dviejų plytelių pieninio ir vienos baltojo šokolado),
  • įvairiausių riešutų ir sėklų (kedrinių pinijų, lazdyno riešutų, moliūgų sėklų ir kt.),
  • galite papildomai rinktis pabarstukus (pvz. pūstų burnočio sėklų)

GAMINIMAS

Šokoladą išlydykite. Galite tai daryti vandens vonelėje ar tiesiog nesvylančiame keraminiame puode.

Išlydytą šokoladą pilkite ant kepimo popieriumi paklotos lentelės. Galite lieti pakankamai plonu sluoksniu, jei turite kelias šokolado spalvas, jas sumaišykite mediniu pagaliuku ir gausite gražius raštus.

Šokoladą barstykite riešutais, sėklomis ir pabarstukais.

Atšaldykite šaldytuve, kol sustings (laikas skiriasi nuo storio, bet tai įvyksta pakankamai greitai).

Atšalusį šokoladą sulaužykite gabalėliais ir gražiai supakuokite.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: http://lieknosbites.lt/desertai/saldzios-kaledu-dovanos-kurias-tikrai-dar-spesite-pagaminti/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.