Rytietiškas troškinys su riešutais
Jeigu kartais mėgstate pasilepinti kinų maistu, išbandykite šį saldžiarūgštį kalakutienos troškinį su anakardžių riešutais. Nieko gruzdinti ir džiūvėsiuose volioti nereikės. Šį patiekalą valgysite su daugybe daržovių, tad galėsite būti ramūs dėl savo sveikesnės vakarienės.
Reikės:
- 400 g kalakutienos;
- 1 kg įvairių daržovių (čia daugiausiai naudojome morkas ir porus, tačiau galite rinktis ir kitas jūsų mėgstamas daržoves);
- 50 g ARIMEX anakardžių riešutų.
Padažui:
- 6 v. š. sojos padažo;
- ¾ š. ryžių ar kitokio padažo;
- 2 v. š. medaus;
- 1 v. š. ARIMEX sezamo sėklų (jas paskrudinkite);
- 2 skiltelių smulkinto česnako;
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo;
- 100 ml vandens.
Gaminimas:
- Padažui skirtus ingredientus ištirpinkite puode ir atidėkite į šalį.
- Šaukšte ghee sviesto pakepinkite gabalėliais pjaustytą kalakutieną. Šiek tiek ją apkepę, sudėkite pasmulkintas daržoves, riešutus ir pakepkite viską dar kelias minutes.
- Mišinį užpilkite padažu ir patroškinkite, kol padažas sutirštės.
- Patiekite su salotomis.
Skanaus!