Rudeniškas pyragas be miltų, cukraus ar kiaušinių
Ruduo yra neatsiejamas nuo kvepiančio, ką tik iš orkaitės ištraukto obuolių pyrago, tiesa? Ieškantiems sveikesnių skanėstų, siūlome lieknesnį nei įprastas obuolių pyragą. Valgykite jį su malonumu ir neskaičiuokite gabalėlių!
Reikės:
- 200 g ARIMEX anakardžių riešutų;
- 200 g ARIMEX migdolų riešutų;
- 2 v. š. sviesto;
- 4 v. š. skysto medaus;
- 6 didelių obuolių;
- 3 a. š. cinamono.
Gaminimas:
- Į maisto smulkintuvą suberkite visus riešutus, sviestą (jis turi būti minkštas), 2 v. š. medaus ir viską sumalkite iki vientisos masės.
- Kepimo formą išklokite popieriumi ir lygiai paskirstykite tešlą, ji bus pyrago pagrindas.
- Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Juos sumaišykite su cinamonu bei likusiu medumi ir berkite ant pyrago pagrindo.
- Pyragą kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus!
Receptas: http://lieknosbites.lt/desertai/pats-rudeniskiausias-pyragas-miltu-cukraus-ar-kiausiniu/