Rudeniškas pyragas be miltų, cukraus ar kiaušinių

Obuolių riešutų pyragas

Ruduo yra neatsiejamas nuo kvepiančio, ką tik iš orkaitės ištraukto obuolių pyrago, tiesa? Ieškantiems sveikesnių skanėstų, siūlome lieknesnį nei įprastas obuolių pyragą. Valgykite jį su malonumu ir neskaičiuokite gabalėlių!

Reikės:

  • 200 g ARIMEX anakardžių riešutų;
  • 200 g ARIMEX migdolų riešutų;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 4 v. š. skysto medaus;
  • 6 didelių obuolių;
  • 3 a. š. cinamono.

Gaminimas:

  1. Į maisto smulkintuvą suberkite visus riešutus, sviestą (jis turi būti minkštas), 2 v. š. medaus ir viską sumalkite iki vientisos masės.
  2. Kepimo formą išklokite popieriumi ir lygiai paskirstykite tešlą, ji bus pyrago pagrindas.
  3. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Juos sumaišykite su cinamonu bei likusiu medumi ir berkite ant pyrago pagrindo.
  4. Pyragą kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Skanaus!

Receptas: http://lieknosbites.lt/desertai/pats-rudeniskiausias-pyragas-miltu-cukraus-ar-kiausiniu/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.