RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ UŽKANDUKAI
Greitai paruošiami, turintys malonios rūgštelės užkandukai bus puiki alternatyva pasmaližiauti, kai norėsis ko nors saldaus
Reikės (apie 20 vnt.):
- 150 g džiovintų datulių be kauliukų „Arimex“
- 100 g džiovintų abrikosų „Arimex“
- 100 g anakardžių riešutų „Arimex“
- 60 g smulkiai maltų migdolų be luobelės „Arimex“
- 3 v.š. tahini padažo
- 3 v.š. citrinos sulčių
- žiupsnelio drukos
- 3 v.š. sezamo sėklų „Arimex“
Datules užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 5 min. Tuomet vandenį nupilkite. Sezamo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti. Į blenderį sudėkite datules, abrikosus, anakardžių riešutus, maltus migdolus, tahini padažą, supilkite citrinos sultis, įberkite žiupsnelį druskos ir sumalkite. Formuokite norimo dydžio rutuliukus (rankas galite truputį sušlapinti vandeniu, kad būtų lengviau formuoti) ir apvoliokite sezamo sėklose. Laikykite šaldytuve.
Skanaus
Patarimai: jei turite mažą blenderį, datules, abrikosus, anakardžių riešutus galite sumalti atskirai ir tuomet viską sumaišyti dubenyje.
Maltus migdolus galite pasiruošti patys, t.y. juos palaikykite karštame vandenyje ir kai tik pradės lupti odelės, jas nulupkite ir palikite riešutus išdžiūti. Tuomet blenderyje smulkiai sumalkite. Kita altenatyva parduotuvėse įsigyti migdolų „Arimex“ be luobelės.