Pikantiški baklažanų suktinukai

Baklazanu suktinukai_Arimex

Šis užkandis patiks dėl kelių priežasčių. Pirma – jis gana greitai pagaminamas. Antra – gali šaldytuve svečių laukti net kelias dienas ir tampa tik skanesnis (bei nepraranda savo išvaizdos savybių). Trečia – tinka net mėsos nevalgantiems draugams ar giminaičiams.

REIKĖS:

  • 1 didelio baklažano
  • indelio kreminės tepamosios varškės su žolelėmis
  • 2 skiltelių česnako
  • kelių saujelių kedrinių pinijų „Arimex“
  • lydyto (Ghi) sviesto

GAMINIMAS:

Baklažanus supjaustykite kelių centimetrų pločio juostomis per visą baklažano ilgį (kad būtų kaip pagrindas tepti varškės sūreliui ir suvynioti į ritinėlį). Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus ghi sviesto, dėkite baklažano juosteles ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus ir įgaus rusvą atspalvį. Iškeptus baklažanus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad liktų kuo mažiau riebalų. Dubenėlyje sumaišykite tepamą varškę, riešutus ir įspauskite česnako. Ant atvėsusio baklažano juostelių tepkite įdarą (tik kraštus palikite be įdaro) ir susukite. Skanaus!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame: http://lieknosbites.lt/lengvieji-patiekalai/uzkandziai/vienas-geriausiu-uzkandeliu-sveciams-pikantiski-baklazanu-suktinukai/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.