Obuolių ir varškės pyragas

Obuoliu ir varskes pyragas Arimex

Dažnas iš mūsų mėgsta įvairias bandeles, pyragėlius, pyragus ar tortus, tačiau šie gaminiai mūsų figūrai tikrai ne į naudą :) Sprendimas – tradicinius baltus miltus keisti į įvairias jų alternatyvas. Tai gali būti avižinių dribsnių miltai, riešutų miltai arba jų derinimas. Siūlome išbandyti būtent tokį – obuolių ir varškės pyragą be kvietinių miltų.

Reikės:

  • 300 g avižinių pilno grūdo dribsnių
  • 250 g migdolų „Arimex“
  • 1 kiaušinio
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • druskos
  • 100 ml medaus
  • 50 g sviesto
  • 50 g karijų riešutų „Arimex“
  • 3 a. š. cinamono
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 500 g varškės
  • 3-4 obuolių
  • 50 ml augalinio pieno (aš naudojau migdolų pieną)

Įjunkite ir iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Pasiruoškite kepimo formą, išklokite ją popieriumi. Avižinius dribsnius maistiniu smulkintuvu sumalkite iki miltų. Migdolus su šlakeliu vandens taip pat dėkite į maistinį smulkintuvą ir sumalkite iki miltų. Avižinių dribsnių, migdolų miltus, kepimo miltelius, druską, 1 a. š. cinamono sumaišykite. Į miltus dėkite gabalais kapotą sviestą, pilkite ištirpdytą medų (50 ml) ir viską pirštais išmaišykite iki trupinių masės. Saujelę tešlos atidėkite, o visą kitą berkite į kepimo skardą ir paskirstykite bei suspauskite. Dėkite 10 minučių kepti į įkaitintą orkaitę. Pagrindui iškepus, palikite jį atvėsti.

Dabar laikas gaminti įdarą. Varškę, kiaušinį, pieną, likusį medų, vanilinį cukrų išmaišykite iki vientisos kremo konsistencijos. Obuolius nulupkite, išvalykite, supjaustykite gabaliukais, pabarstykite cinamonu ir įmaišykite į varškės masę. Varškės masę pilkite į skardą ant pagrindo. Karijų riešutus patrupinkite ir įmaišykite į atidėtą tešlos saujelę. Masę trupinkite ant varškės sluoksnio. Tegul trupiniai pasiskirsto ant viso pyrago. Pyragą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių. Kai iškeps, neskubėkite jo valgyti, tegul bent 15-20 minučių ramiai pastovi.

Kartu su Lieknomis Bitėmis linkime ne atsisakyti savo mėgstamų patiekalų, o bandyti juos paversti sveikesniais :)

Už receptą ir nuotrauką dėkojame http://lieknosbites.lt/desertai/kuo-pakeisti-tukinancius-baltus-miltus-obuoliu-ir-varskes-pyragas-kuris-atsakys-si-klausima/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
karijos Karijų riešutai 729,0 9,0 12,0 5,0 71,0 7,0 3,0 0,0
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.