Migdolų pyragas su vaniliniais ledais
- 250 g migdolų „Arimex“
- 6 kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 300 g šaldytų braškių
- 4 šaukštai cukraus
- vanilinių ledų patiekti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Į 24 cm skersmens kepimo formą įtieskite kepimo popierių.
Virtuvės kombainu ar elektriniu trintuvu sutrinkite migdolus iki miltelių. Sudėkite trintus riešutus į dubenį sumaišykite su cukrumi ir tryniais.
Kitame dubenyje iki standumo išplakite baltymus, atsargiai įmaišykite į riešutų mišinį. Nepermaišykite!
Sukrėskite masę į kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 45 – 50 minučių. Tuo tarpu sutrinkite kartu šaldytas braškes ir cukrų. Jei mėgstate saldžiau, cukraus galite įberti dar šiek tiek. Iškepusį pyragą patiekite su vaniliniais ledais ir trintomis braškėmis.