Meksikietiški riešutai

meksikietiski-riesutai

Tik įsidėjus į burną pajunti saldumą, vėliau sūrumą, o sukramčius lieka tik deginantis aštrumas. Įdomus, neįprastas, tačiau labai gardus ir pikantiškas užkandis.

Produktai, kurių reikės:

  • 1 puodelis žemės riešutų
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis kajeno pipirų
  • 1 šaukštelis rupios druskos

Gaminimo procesas:

Žemės riešutus suberkite į sausą keptuvę ir ant didelės ugnies vis maišant pakaitinkite. Po gerų 2 minučių, kai pajusite riešutų aromatą, ugnį išjunkite. Riešutus atvėsinkite ir patrindami tarp pirštų nulupkite.

Sumaišykite cukrų, kajeno pipirus bei druską, suberkite į keptuvę ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol masė pradės lydytis. Suberkite riešutus, išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų ir išpilkite ant kepimo popieriumi iškloto paviršiaus. Kai atvės, susmulkinkite.

Galite valgyti apašlakstę žaliosios citrinos sultimis.
Šaltinis: „Forelle’s Receptai”


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.