Maskarponės tortas su džiovintomis spanguolėmis
28cm skardai:
- 180 g šokoladinių sausainių
- 100 g sviesto
- 20 g želatinos
- 500 g maskarponės sūrio
- 350 g riebaus braškinio jogurto
- 4 valg. š. cukraus pudros (jei mėgstate saldžiau – dėkite daugiau)
- 0.5 citrinos sulčių
- 150 g džiovingų spanguolių (naudojau “Arimex”)
Sausainius sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su trupiniais. Juos suslėkite į tortinę nuimamais kraštais.
Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens. Maskarponę sumaišykite su jogurtu, cukraus pudra ir citrinos sultimis. Įmaišykite džiovintas spanguoles. Želatiną pakaitinkite, kad ištirptų ir šiek tiek atvėsinkite. Į indelį su želatina po sudėkite 3 šaukštus kremo (dėkite po vieno, kas šaukštas gerai išmaišykite). Želatina turi būti panašios temperatūros kaip kremas, kad nesušoktų gabalais. Galiausiai supilkite želatinos masę į kremą ir gerai išmaišykite. Sukrėskite masę ant sausainių pagrindo, papuoškite spanguolėmis. Laikykite šaltai bent 4 valandas prieš tiekdami.
Skanaus
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija