Kukurūzų duonelės su kedrinėmis pinijomis ir sezamų sėklomis

edf

Kai pabosta jau įprasti duonos gaminiai, galima pasigaminti šį tą naujo ir labai skanaus.

REIKĖS:

  • 200 g kukurūzų miltų
  • 400 g kvietinių miltų
  • 200 ml šilto vandens
  • 7 g sausų mielių
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. cukraus
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 6 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 3 skiltelių česnako
  • 3 valg. šaukštų aliejaus nuo džiovintų pomidorų
  • 100 g kedrinių pinijų „Arimex“
  • 50 g sezamų sėklų „Arimex“
  • 1 valg. š. džiovintų raudonėlių
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų

Sumaišykite miltus su druska, cukrumi ir mielėmis. Užpilkite vandeniu bei aliejumi, užminkykite tešlą. Jeigu tešla sausoka, dar pripilkite šiek tiek vandens. Tešlos kamuoliuką dėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai apie valandą, kol tešlos kiekis patrigubės.

Kol tešla kils, pasiruoškite įdarą. Supjaustykite smulkiais kubeliais džiovintus pomidorus, sukapokite česnaką, sumaišykite su riešutais, sėklomis, aliejumi. Pagardinkite druska ir pipirais.

Pakilusią tešlą iškočiokite, jei limpa pridėkite kvietinių miltų. Iškočiotą tešlą ištepkite įdaru, pabarstykite džiovintais raudonėliais ir supjaustykite maždaug 2 cm storio juostelėmis. Juosteles susukite į mažas bandeles-duoneles. Įkaitinkite orkaitę iki  200°C. Duoneles kepkite 15-20 minučių. Atvėsinkite ir ragaukite.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.