Kukurūzų duonelė šventiniam stalui

Kukuruzu duonele (3)

Reikės (3 mažiems kepaliukams):

  • 275 g kukurūzų miltų
  • 75 g rupių kvietinių miltų
  • 25 g cukraus
  • 2 v.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. druskos
  • 225 ml kefyro
  • 115 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 50g sviesto
  • 150 g konservuotų kukurūzų be skysčio
  • 1 raudonas aitrus pipiras
  • 50 g Arimex kedrinių pinijų riešutų

 

Raudonąjį pipiriuką perpjauname pusiau, išvalome sėklas ir smulkiai sukapojame.

Sviestą ištirpiname ir paliekame atvėsti.

Kvietinius ir kukurūzų miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.

Atskirai išplakame kiaušinius su kefyru, pienu, sviestu.

Miltų masę sumaišome su plaktais kiaušiniais, suberiame kukurūzus bei kapotą pipiriuką, išmaišome ir padaliname į 3 nedideles kepimo formeles.

Viršų gausiai pabarstome riešutais ir kepame 200 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi ~ 15-20 minučių kol duonelės pakils, būtinai tikriname mediniu pagaliuku.  Jeigu kepsite vienoje didelėje pailgoje formoje, tuomet kelimo laikas gali trukti ~25-30 minučių. Duonelę būtina atvėsinti ir tik tuomet pjaustyti ir dėti į paruoštą dovanoti indą ar dėžutę.

 

Recepto nuoroda – http://bajaliai.pepa.lt/kukuruzu-duonele-su-cili-ir-kedrinemis-pinijomis/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.