Kepenėlių paštetas su džiovintais abrikosais

pastetas_su_dz_abrikosais

Apelsinais kvepiantis saldokas paštetas puikiai tiks prie duonos lazdelių, skrebučių ar pyragėlių įdarams.

1 indelis, apie 500 gramų

  • 200g džiovintų abrikosų Arimex
  • 200g vištų arba kalakutų kepenėlių
  • 1 svogūnas
  • 1 apelsino sultys ir nutarkuota žievelė
  • Žiupsnis čiobrelių
  • 100g sviesto
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis pipirų

Abrikosus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir pasmulkinkite. Užpilkite apelsinų sultimis.

Kepenėles pasmulkinkite, abibarstykite čiobreliais, pipirais ir trumpai apkepkite, kad būtų paruoštos valgyti, bet vis dar būtų minkštos.

Sviestą ištirpinkite su žiupsniu čiobrelių ir tarkuota apelsino žievele.

Į rankinio smulkintuvo indą ar kombainą sudėkite abrikosus, kepenėles, supilkite sviestą, pagardinkite druska ir pipirais. Sutrinkite iki vientisos masės.

 

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com

 

 

 

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
abrikosai2 Džiovinti abrikosai 296,0 4,6 67,2 47,5 0,5 0,0 2,3 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.