Kepenėlių paštetas su džiovintais abrikosais
Apelsinais kvepiantis saldokas paštetas puikiai tiks prie duonos lazdelių, skrebučių ar pyragėlių įdarams.
1 indelis, apie 500 gramų
- 200g džiovintų abrikosų Arimex
- 200g vištų arba kalakutų kepenėlių
- 1 svogūnas
- 1 apelsino sultys ir nutarkuota žievelė
- Žiupsnis čiobrelių
- 100g sviesto
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis pipirų
Abrikosus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir pasmulkinkite. Užpilkite apelsinų sultimis.
Kepenėles pasmulkinkite, abibarstykite čiobreliais, pipirais ir trumpai apkepkite, kad būtų paruoštos valgyti, bet vis dar būtų minkštos.
Sviestą ištirpinkite su žiupsniu čiobrelių ir tarkuota apelsino žievele.
Į rankinio smulkintuvo indą ar kombainą sudėkite abrikosus, kepenėles, supilkite sviestą, pagardinkite druska ir pipirais. Sutrinkite iki vientisos masės.
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija