Karijų riešutų ir karamelizuotų morkų pyragėliai

pekanu_morku_pyrageliai1

Norint nustebinti nebūtina kepti ištaigingą kepsnį – šie pyragėliai su karamelizuotomis morkomis puikus to pavyzdys. Teks įdėti šiek tiek pastangų, kad juos paruoštumėte, tačiau tikrai nenusivilsite. Ruoškite mažesnius pyragėlius, jei laukiate svečių, arba didesnius – jei valgysite vakarienei. Jei atliko grybų įdaro – jį šiek tiek sumalkite rankiniu maisto smulkintuvu ir turėsite skanų užtepą ant duonos.

2 porcijoms:

  • 3 vidutinės morkos
  • aliejaus
  • 2 valg. š. klevų sirupo (galima keisti skystu medumi) + dar šiek tiek apšlakstymui
  • druskos
  • pipirų
  • 2 sluoksniuotos bevielės tešlos gabalėlių (200g)
  • ½ svogūno
  • 2 arb. š. sviesto
  • 8 pievagrybių
  • 50g karijų riešutų + šiek tiek papuošimui
  • 2 valg. š. kreminio sūrelio
  • 1 valg. š. kietojo sūrio
  • Itališkų žolelių prieskonių mišinio
  • keli svogūnų laiškai

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Puode užvirkite vandenį. Morkas nuskuskite, perpjaukite išilgai pusiau ir sudėkite virti. Virkite 4-5 minutes.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išvirtas morkas dar kartą perpjaukite išilgai, sudėkite į skardą. Palikite vietos 2 tešlos lakšteliams. Morkas apšlakstykite aliejumi, klevų sirupu, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 8 minutes orkaitėje.

Tešlos lakštus lengvai pakočiokite. Aštriu peiliu apibrėžkite 1 cm pločio bortelį. Visų subadykite šakute. Dėkite į skardą su morkomis ir kepkite kartu dar 12 minučių.

Kol tešla ir morkos kepa – paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus. Šiek tiek pakepkite, tada sudėkite sviestą. Jam išsilydžius – suberkite grybus ir dar šiek tiek pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Iškepus grybams – sudėkite juos į lėkštę, kad greičiau atvėstų.

Karijų riešutus susmulkinkite. Suberkite juos į grybų mišinį ir išmaišykite. Kai grybų mišinys kiek atvės – į masę įmaišykite kreminį sūrėlį, kietąjį sūrį ir prieskonines žoleles.

Kai morkos baigs kepti – ištraukite kepimo skardą. Tešlos kvadratėlių vidurį šaukštu įspauskite į vidų, kad liktų tik aukštesni kraštai. Į vidurį dėkite grybų-karijų riešutų mišinį. Ant viršaus dėkite karamelizuotas morkas. Pašlakstykite dar šiek tiek klevų sirupu. Kepkite 12-15 minučių, kol tešlos krašteliai gražiai pagels.

Iškepusius pyragėlius papuoškite svogūnų laiškais ir smulkintais karijų riešutais.

Skanaus!

Įkvėpta žurnalo BBC Good Food 2013 gruodis

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
karijos Karijų riešutai 729,0 9,0 12,0 5,0 71,0 7,0 3,0 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.