Itališki sausainiai su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais
Produktai, kurių reikės:
- 170 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- ¼ šaukštelio druskos
- 100–130 g rudojo cukraus
- 130 g avižinių dribsnių
- 75 ml pieno
- 60 g sviesto
- 2 dideli suplakti kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 100 g graikinių riešutų „Arimex“
- 70 g džiovintų spanguolių „Arimex“
Gaminimo procesas:
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde sumaišykite rudąjį cukrų ir avižas.
Pašildykite pieną ir sviestą, kol sviestas ištirps, sumaišykite su avižomis. Įmaišykite plaktus kiaušinius ir vanilę, suberkite miltus, riešutus ir džiovintas uogas. Užmaišykite lipnią tešlą.
Tešlą iškrėskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir suformuokite apie 15×30 cm ir 2 cm aukščio kepalą. Kepkite 160 °C temperatūroje apie 30–35 min. Iškeptą palikite 15 min. atvėsti.
Tuo metu sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150°C. Kepalą supjaustykite riekelėmis, sudėkite jas atgal į skardą ir džiovinkite orkaitėje dar 20–25 min. Iškepusias palikite atvėsti iki kambario temperatūros.