Itališkas figų ir graikinių riešutų pyragas

Italų kulinarijos virtuvė pasižymi puikiais patiekalais. Šį kartą siūlome Jums pasigaminti itališką riešutų desertą, kuris skanus, maistingas ir tikrai neapsunkins jūsų skrandžio.
REIKĖS:
- 100 g lazdynų riešutų „Arimex“
- 100 g graikinių riešutų „Arimex“
- 100 g migdolų „Arimex“
- 100 g džiovintų figų „Arimex“
- 100 g džiovintų abrikosų „Arimex“
- 100 g cukruotų imbierų arba apelsinų/citrinų cukatų
- 100 g medaus
- 3 valg. š. datulių sirupo
- 130 g miltų
- 100 g juodojo šokolado
- 20 ml vandens
- 40 g sviesto
- 1 a. š. meduolių prieskonių
Migdolus užpilame verdančiu vandeniu ir po 3-5 min. patikriname ar jie lengvai palieka savo luobeles. Jei ne – procedūrą kartojame. Riešutus nusausiname. Riešutus paskrudiname orkaitėje apie 10 minučių, kol luobelės atšoks ir patrynus delnais gerai nusiims. Pasmulkiname riešutus ir džiovintus vaisius bei juodąjį šokoladą. Juos dideliame dubenyje sumaišome su miltais. Medų, datulių sirupą, vandenį, 30 g sviesto ir meduolių prieskonius užkaitiname nedideliame puode. Dar karštą masę supilame ant riešutų ir vaisių mišinio, viską gerai išmaišome. Kepimo indą ištepame likusiu sviestu ir supilame paruoštą masę. Darykite nestorą 3-5 cm sluoksnį. Drėgna ranką viską tolygiai suspauskite ir kepkite 150°C orkaitėje su ventiliatoriumi 30 min. Būtinai atvėsinkite kepimo formoje, tik tuomet ištraukite, pjaustykite bei skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/