Įdaryta saldžioji paprika
Norint paįvairinti pietų ar vakarienės meniu, puikiai tiks šis netradicinis įdarytos paprikos receptas su kedrinėmis pinijomis ir sūriais.
- Reikės:
- 4 saldžiųjų raudonųjų paprikų
- 100 g fetos sūrio
- 4 kupini valg. š. maskarponės sūrio
- 1 kiaušinio trynio
- 4 valg. š. kuskuso
- 20 g šviežių kalendrų
- 100 g tarkuoto parmezano sūrio
- 50 g kedrinių pinijų „Arimex“
Paprikoms nupjaukite viršūnes su koteliu ir atsargiai išskobkite vidų, pašalindami sėklytes. Fetos sūrį sutrinkite šakute arba sutarkuokite, sumaišykite su maskarpone sūriu, kiaušinio tryniu, įmaišykite kuskuso, kapotų kalendrų ir tarkuoto parmezano sūrio. Gautu įdaru įdarykite paprikas, ant viršaus užbarstykite kedrinių pinijų. Kepkite 200 °C orkaitėje 30 minučių, paskutines 5 minutes įjunkite grilio funkciją, kad skaniai apskrustų. Drąsiai eksperimentuokite vietoj fetos rinkdamiesi varškę, o kalendras pakeisdami tiesiog krapais.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/