Firminis burokėlių karpačo
Firminis Vaido Kukarėno burokėlių karpačo. Originalus patiekalas idealiai tiks Kūčių stalo vakarienei!
Jums reikės:
- 300g virtų burokėlių
- 1 didelio svogūno
- 1 didelio avokado
- Saujelės saulėgražų sėklų “Arimex”
- Saujelės sezamų sėklų “Arimex”
- 1 šaukšto kedrinių pinijų “Arimex”
- Minkšto ožkos sūrio
- Gražgarsčių lapelių
- Druskos
- Pipirų
Paruošimas:
- Išverdama apie 300 g burokėlių (3 vnt vidutinio dydžio).
- Atvėsinus burokėlius, plonai supjaustoma ir išklojama lekštėje.
- Smulkiai supjaustomas didelis svogūnas ir nerafinuotame saulėgražų aliejuje pakepamas, kol gelsvai paruduos.
- Atvėsinus užbarstomi svogūnai ant išklotų lėkštėje burokėlių.
- Naudojamas 1 didelis avokadas, su mažu šaukšteliu avokadas išdėliojamas lekštėje.
- Nerafinuotame saulėgrąžų aliejuje pakepinamos gardžios ARIMEX saulėgrąžų ir sezamų sėklos, bei nedaug kedrinių pinijų. Kepinti atsargiai, kad nesudegtų tik iki lengvai parudavimo.
- Kai atvėsta pakepintos sėklos, jas tolygiai užberiamos ant burokėlių.
- Minkštas ožkos sūris mažais gabaliukais išdėliojamas ant burokėlių.
- Šiek tiek užberiama smulkintų gražgarsčių lapelių visoje lėkštėje.
- Pabarstome druska bei šviežiai grūstais pipirais.
Pagardinama dar šiek tiek nerafinuotų saulėgrąžų aliejumi ir tirštu kreminiu balzamiko padažu.
Galima patiekti su skrudintu prancūzišku batonu arba Ciabata duonele.
Skanaus!
Receptą ruošė šefas Vaidas Kukarėnas