Fantastiškas medaus pyragas su kedrinėmis pinijomis

Pyragas su kedrinėm pinijom

Ši vasara dovanoja mums įvairių dienų: karštų, kai geriausia kompanija yra uogos ar ledai, tačiau gausu ir tokių jaukių, kai prie puodelio arbatos ar kavos puikiai tinka gabalėlis pyrago. O jei jis be kvietinių miltų ir cukraus? Ir paruošiamas per gerą pusvalandį? Turėkite šių ingredientų namuose ir nustebinkite šiuo paprastu, bet ne prastu, medaus pyragu šeimos narius ar netikėtai užsukusius draugus.

Reikės:

Tešlai:

  • 150 ml grikių miltų;
  • 150 ml ryžių miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 100 ml sviesto;
  • 1 kiaušinio.

Įdarui:

  • 100 ml medaus;
  • 50 ml sviesto;
  • 50 g ARIMEX kedrinijų pinijų.

Gaminimas:

  1. Iš tešlai skirtų ingredientų suminkykite tešlą ir ja išklokite kepimo skardos dugną (mūsų indas nebuvo labai didelis). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 min.
  2. Puode išlydykite sviestą ir medų, sumaišykite su kedrinių pinijų riešutais. Užpilkite ant iškepto pyrago pagrindo ir kepkite dar 15 minučių.

Skanaus!

Receptas: http://lieknosbites.lt/desertai/fantastiskas-medaus-pyragas-su-traskiais-akcentais/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.