Fantastiškai skanus ir sveikas dž. vaisių ir uogų kisielius

Dž. vaisių kisielius

Jeigu mėgstate kisielių, siūlome išbandyti gerokai sveikesnį jo variantą, kuris maloniai nustebins jus savo skoniu. Tradiciškai kisielius verdamas su cukrumi ir krakmolu, tad nėra labai “draugiškas” besivadovaujantiems sveikos mitybos principais ar besilaikantiems dietos. Tačiau čia šių produktų nereikės. Gamindami šį kisielių, galite drąsiai improvizuoti ir naudoti tokius džiovintus vaisius, uogas ir prieskonius, kokius mėgstate ir turite namuose.

Reikės:

  • 5 ARIMEX džiovintų abrikosų;
  • saujos ARIMEX razinų;
  • saujos ARIMEX džiovintų spanguolių;
  • 5 ARIMEX datulių;
  • 3 v. š. chia sėklų;
  • 1 didelio obuolio;
  • 1 mandarino;
  • cinamono lazdelės.

Gaminimas:

  1. Užkaiskite nedidelį puodą vandens (jei virsite didesnį kiekį, tiesiog reikės daugiau vaisių).
  2. Abrikosus ir datules supjaustykite kubeliais, o obuolį riekelėmis. Suberkite juos į puodą. Taip pat suberkite uogas bei cinamono lazdelę.
  3. Pavirkite kisielių apie 20 min., kol džiovinti vaisiai išskirs savo saldumą ir išjunkite kaitrą. Vos pravėsus, į kisielių suberkite chia sėklas ir palikite pastovėti. Po kelių valandų jau turėsite puikų patiekalą. Papuoškite jį mandarino riekelėmis ir skanaukite.

Receptas: http://lieknosbites.lt/desertai/fantastiskai-skanus-ir-labai-sveikas-kisielius-kucioms/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Violetinio misinio sudetis 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS (violetinis) 305 3,1 69 61 1,6 0,2 2,4 0,07
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
razinos golden Razinos "Golden" 324,0 2,5 78,0 50,6 0,0 0,2 1,0 0,1
spanguoles Džiovintos spanguolės 347,0 0,1 82,4 65,0 1,4 0,1 2,1 0,0
datules2 Datulės sirupe 248,0 2,8 57,1 57,1 0,2 0,1 3,4 0,0
abrikosai2 Džiovinti abrikosai 296,0 4,6 67,2 47,5 0,5 0,0 2,3 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.