Džiovintų kriaušių ir saulėgrąžų tinginys
Norime su jumis pasidalinti puikiu saldumynu, tinkančiu tiek dovanoms, tiek šventiniam stalui arba tiesiog mažiesiems smaližiams palepinti.
Reikės:
- 200 g džiovintų kriaušių „Arimex“
- 200 g saulėgrąžų „Arimex“
- saujos džiovintų vyšnių arba spanguolių „Arimex“
- 30 g kokosų drožlių „Arimex“
Džiovintas kriaušes nuplauti ir užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikti išbrinkti per naktį. Saulėgrąžas pakepinti keptuvėje. Atidėti 50 g saulėgrąžų, o likusias sumalti iki rupių miltų. Išbrinkusias kriaušės nusausinti ir sumalti kartu su rupiais saulėgrąžų miltais. Gautą masę išlyginti ant maistinės plėvelės, pabarstyti likusiomis saulėgrąžomis, išdėlioti per vidurį juostą vyšnių arba spanguolių. Suvynioti į ritinėlį, apvynioti maistine plėvele ir lengvai paslėgti. Palaikyti šaldytuve kelias valandas. Apvolioti kokoso drožlėmis ir supjaustyti aštriu peiliu griežinėliais.
Skanaus
Už receptą dėkojame https://www.facebook.com/bajaliai/