Duona iš sėklų
Jeigu salotų neįsivaizduojate be riekelės duonos, o norisi jos be mielių, cukraus ir net be miltų, tuomet ši duonelė kaip tik jums. Iš šio kiekio gausis vienas didelis kvadratinis arba du mažesni pailgi kepaliukai. Rinkitės pagal savo kepimo formas ir valgytojų skaičių.
REIKĖS:
- 8 kiaušinių
- 300 ml graikiško jogurto
- 6 valg. š. kokosų aliejaus
- 3 arb. š. kepimo miltelių
- 100 g sezamo sėklų „Arimex“
- 120 g kviečių sėlenų
- 100 g saulėgrąžų branduolių „Arimex“
- 100 g linų sėmenų „Arimex“
- 1 arb. š. druskos
Kiaušinius suplakti su jogurtu, kokosu aliejumi ir kepimo milteliais. Įmaišyti sėklas ir paruoštą masę sudėti į pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Duoną kepti 160 laipsnių temperatūroje apie 60-90 minučių. Mažesniems kepaliukams užteks 60 minučių, didesniems gali prireikti ir 90 minučių. Kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės, geriausias būdas patikrint mediniu pagaliuku, jei sausas – duona iškepus. Pilnai atvėsinti ant grotelių.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/