Datulių ir lazdynų riešutų rutuliukai

Datuliu ir lazdynu riesutu desertas

Kai norisi „nekalto“ deserto, kuriame nebūtų nei miltų, nei pridėtinio cukraus – šis receptas idealus!

REIKĖS:

  • 150 g džiovintų datulių PREMIUM „Arimex“
  • 50-100 g lazdyno riešutų „Arimex“
  • saujelės kokosų drožlių „Arimex“
  • 2-4 šaukštų kakavos
  • 2-4 šaukštų kokosų aliejaus, medaus arba virinto vandens

Apie 10 min. ant vidutinės kaitros paskrudinkite lazdynų riešutus. Juos sumalkite elektriniu smulkintuvu, išberkite į dubenį. Smulkintuvu sumalkite datules, sumaišykite su maltais lazdynų riešutais, įberkite kakavos ir kokosų aliejaus, medaus ar virinto vandens, kad labiau suliptų.

Kočiokite rankomis rutuliukus, papuoškite lazdyno riešutu ir apvoliokite kokosų drožlėse. Skanaus!

Receptas: Gintarė VIRŠ OBELŲ
Nuotrauka: Darius www.grafas.lt


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.