Dangiško skonio pyragas be pieno produktų
Jeigu jaukiais rudens vakarais kepate vis daugiau skanėstų, siūlome išbandyti ir šį obuolių pyrago variantą su migdolų miltais. Beje, jis ypač tiks žmonėms, nevartojantiems pieno produktų.
Reikės:
- 6 obuolių;
- 4 kiaušinių;
- 1 stiklinės jūsų mėgstamų miltų;
- 200 g ARIMEX migdolų riešutų;
- 0,5 stiklinės aliejaus;
- 5 v. š. medaus;
- 2 v. š. šaltalankių sulčių (galima keisti citrinos ar apelsinų sultimis);
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 3 a. š. cinamono;
- šiek tiek druskos.
Gaminimas:
- Obuolius nulupkite, išvalykite, supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su cinamonu ir 1 v. š. medaus.
- Migdolų riešutus maistiniu smulkintuvu sumalkite iki miltų masės.
- Kiaušinius, aliejų, medų, druską ir šaltalankių sultis išplakite iki vientisos masės.
- Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais bei migdolų miltais. Sausą masę pamažu įmaišykite į drėgną masę.
- Obuolius berkite į tešlą ir gerai išmaišykite. Tešlą pilkite į popieriumi išklotą kepimo formą.
- Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
Skanaus!
Receptas: http://lieknosbites.lt/desertai/dangisko-skonio-pyragas-pieno-produktu/