Čatnis su džiovintomis slyvomis
Itin gardus džiovintų slyvų pagardas prie keptos mėsos. Taip pat paskanins sumuštinius su šalta mėsa.
1 stiklainiukas apie 300ml
- 200g džiovintų slyvų Arimex
- 2 nedideli obuoliai
- 3cm imbiero šaknies
- 1 skiltelė česnako
- 1 valg. š. aliejaus
- 1 vidutinis svogūnas
- 120ml raudonojo vyno acto
- 60ml vandens
- 200ml rudojo cukraus
- Žiupsnelis druskos
Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir susmulkinkite. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Imbiero šaknį smulkiai supjaustykite. Česnako skiltelę išspauskite.
Svogūną susmulkinkite. Nesvylančiame puode įkaitinkite aliejų, jame apkepkite svogūną. Kai jis suminkštės – supilkite raudonojo vyno actą, vandenį ir cukrų bei druską. Kai cukrus ir druska ištirps – suberkite slyvas, obuolius, imbierą ir česnaką. Kaitinkite uždengtame puode ant mažos ugnies apie 15-20 minučių, kol obuoliai suminkštės. Po to pakaitinkite dar atvirame puode, kad nugaruotų skystis ir pagardas sutirštėtų. Palikite atidengtą pravėsti apie 20 minučių, tuomet galite pilstyti į stiklainiukus.
Pastaba: neprisikvėpuokite acto garų!
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija