Brandinti kalėdiniai meduoliai su migdolais

Brandinti meduoliai Arimex

Pats laikas kepti maišyti brandintus meduolius :)

Jums reikės:

  • 500 g medaus
  • 250 g rudojo cukraus
  • 250 g sviesto
  • 150 g maltų Arimex migdolų
  • 2 apelsinų
  • 75 g Arimex razinų “Golden”
  • 1 kg kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1 kupino v. š. karčiosios kakavos
  • 30 g meduolių prieskonių
  • 3 L dydžio šviežių kiaušinių
  • 3 nubrauktų a. š. sodos
  • 100 ml pieno

Medų, cukrų ir sviestą lėtai ištirpinkite puode. Tuomet įmaišykite maltus migdolus, nutarkuotų apelsinų žieveles, razinas. Palikite šiek tiek atvėsti.

Miltus persijokite, sumaišykite su druska, kakava, meduolių prieskoniais.

Pieną sumaišykite su soda ir lengvai suplaktais kiaušiniais.

Miltus sumaišykite su pienu ir kiaušinių plakiniu, įmaišykite medaus masę.

Perkelkite į mažesnį indą, kuri galite uždengti audiniu arba apsukti maistine plėvele ir  3-5 savaites laikyti šaldytuve.

Meduolių tešlai subrendus (po 3-5 savaičių), ją šiek tiek paminkykite rankomis kol suminkštės, kočiokite ir pjaustykite formelėmis meduolius. Kepkite 170°C orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite ir puoškite mėgstamu glajumi.

https://www.facebook.com/bajaliai/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.