Brandintas kalėdinis pyragas su riešutais ir dž. vaisiais

Kaledinis brandintas pyragas (2)

Šiuo receptu dalijamės jau dabar, kad iš anksto, ramiai galėtumėte pasiruošti Kalėdų rytui. Pažadame, turėsite įspūdingą pyragą, kvepiantį taip, kaip mėgstate Jūs!

Reikės:

  • 300 g ARIMEX džiovintų vyšnių;
  • 200 g ARIMEX šviesių razinų Golden;
  • 350 g ARIMEX džiovintų spanguolių;
  • 250 g ARIMEX cukruotų imbierų;
  • 100 g ARIMEX migdolų riešutų;
  • 150 g ARIMEX bertoletijų riešutų;
  • 200 g džiovintų greipfrutų;
  • 225 g sviesto;
  • 200 g rudojo cukraus;
  • 5 kiaušinių;
  • 1 a. š. apelsinų esencijos;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 a. š. meduolių prieskonių;
  • 350 g miltų;
  • 150-200 ml brendžio (puikiai tinka su papildomu aromatu).

Gaminimas:

  1. Džiovintus greipfrutus ir cukruotus imbierus supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Riešutus šiek tiek pasmulkinkite, tačiau jų gabalėliai pyrage turi jaustis ir matytis. Vyšnių, spanguolių ir razinų nesmulkinkite.
  2. Labai dideliame dubenyje išsukite tirpintą sviestą su cukrumi (naudokite rudąjį cukrų, nekeiskite jo baltu).
  3. Vieną po kito įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai išplakite.
  4. Supilkite apelsinų esensiją.
  5. Pabaigoje sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir meduolių prieskoniais.
  6. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į kalną smulkintų dž. vaisių ir riešutų. Stropiai maišykite, kol viskas pasidengs tešla.
  7. Kepimo formą (rinkitės didesnę – maždaug 38 cm x 29 cm) išklokite 3 sluoksniais kepimo popieriaus, sudėkite gautą masę ir tolygiai paskirstykite.
  8. Kepkite iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5-2 val. Jeigu pyrago viršus smarkiai ruduoja, pridenkite folija. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku (jei jis sausas – pyragas iškepęs).
  9. Kai pyragas iškepa, būtinai gerai jį atvėsinkite. Tuomet suvyniokite į kepimo popierių ir saugiai padėkite.
  10. Po trijų dienų pašlakstykite pyragą 50 ml brendžio (arba kito tauriojo gėrimo) ir vėl palikite.
  11. Po dviejų savaičių pakartokite laistymo procedūrą. Taip kartokite, kol iki Kalėdų liks savaitė – tuomet paskutinis laistymas ir galutinis brandinimas.

Pyrago skonis labai priklauso nuo gėrimo, kuriuo jį laistysite. Todėl pasirinkite gėrimą su Jums patinkančiais papildomais aromatais, tai pyragui suteiks dar daugiau paslapties ir pikantiškumo. Skanaus, kvapnaus ir paslaptingo Kalėdų ryto!

Receptas: http://www.bajaliai.lt/kaledine-paslaptis/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Violetinio misinio sudetis 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS (violetinis) 305 3,1 69 61 1,6 0,2 2,4 0,07
ananasai2 1GO DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR SĖKLŲ MIŠINYS 395 7,2 67,9 61,7 10,1 3,4 1,8 0,5
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
razinos golden Razinos "Golden" 324,0 2,5 78,0 50,6 0,0 0,2 1,0 0,1
spanguoles Džiovintos spanguolės 347,0 0,1 82,4 65,0 1,4 0,1 2,1 0,0
vysnios Džiovintos vyšnios 332,0 2,9 77,6 63,0 0,1 0,0 4,3 0,0
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
250kg Bertoletijų riešutai 656,0 14,0 12,0 2,0 66,0 15,0 6,1 3 (1,2)
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.