Avižinių dribsnių košė su įvairių riešutų sviestu ir obuoliais

kose su razinomis Arimex
Riešutų sviestui reikės (gausis apie 5 valgomieji šaukštai):
Košei reikės (2 porcijoms):
  • 1 puodelio avižinių dribsnių
  • 2 puodelių vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio medaus
  • Druskos
Obuolių pagardui reikės (2 porcijoms):
  • 2 mažų obuolių
  • 1 arbatinio šaukštelio ghee sviesto
  • 1 arbatinio šaukštelio medaus
  •  Cinamono
Paruošimas:
  • Įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pabarkite vienu sluoksniu riešutus. Kepkite 8-9 minutes. Praėjus 4-5 minutėms, riešutus pavartykite mentele. Kepdami riešutus, būkite budrūs, nes gali prisvilti ir apdegti. Apskrudusius riešutus atvėsinkite. Suberkite į trintuvo indą. Šaukštu nubraukiant riešutų masės likučius nuo trintuvo indo sienelių, malkite, kol iš riešutų išsiskirs aliejus ir jie pavirs į tirštą, drėgną masę. Tai užtruks apie 4 mintes. Galiausiai sudėkite datules, pagardinkitežiupsneliu druskos ir malkite, kol neliks stambių datulių gabalėlių.
  • Į prikaistuvį suberkite avižas, supilkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir užkaiskite ant vidutinio karščio ugnies. Užvirkite ir 10 min., kuo dažniau maišydami, virkite, kad gautųsi minkšta ir tiršta košė. Prieš baigiant virti, į košę įmaišykite 3  valgomuosius šaukštus riešutų sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį medaus. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir leiskite 5 minutes pastovėti.
  • Kol košė ilsisi prikaistuvyje, paruoškite obuolių pagardą. Obuolius, išėmę sėklas, susmulkinkite itin smulkiais kubeliais. 2-3 minutes pakepkite obuolius keptuvėje su sviestu, kad šiek tiek suminkštėtų. Suberkite cinamoną, supilkite medų ir pakaitinkite dar minutę.
  • Tiekdami ant košės gausiai uždėkite obuolių.

Recepto nuordoda: http://www.mukatanas.blogspot.lt/2016/03/aviziniu-dribsniu-kose-su-ivairiu.html


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
datules2 Datulės sirupe 248,0 2,8 57,1 57,1 0,2 0,1 3,4 0,0
karijos Karijų riešutai 729,0 9,0 12,0 5,0 71,0 7,0 3,0 0,0
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.