AVINŽIRNIŲ IR DARŽOVIŲ SALOTOS SU SĖKLOMIS
Šį kartą siūlome pasigaminti spalvingas, sveikas bei sočias salotas su avinžirniais ir maistingomis sėklomis.
REIKĖS:
- 1 puodelio avinžirnių
- 1 sunokusio avokado
- 1 pomidoro
- 1/4 mėlynojo svogūno
- 1/2 apelsino sulčių
- 2-4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos ir pipirų
- žiupsnelio viduržemio regiono žolelių
- saujelės moliūgų ir saulėgrąžų sėklų
GAMINIMAS:
Iš vakaro užmerkite avinžirnius, ryte juos perplaukite ir išvirkite. Supjaustykite sunokusį avokadą, pomidorą, mėlynojo svogūno, suberkite avinžirnius, apšlakstykite apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir žolelių prieskonių. Išraiškingo skonio suteiks šviežiai pakepintos saulėgrąžų ir moliūgų sėklos. Labai skanu tiek pietums, tiek vakarienei.
Receptas: Gintarė VIRŠ OBELŲ
Nuotrauka: Darius www.grafas.lt