Augalinis „pienas“

edf

Augalinis „pienas” ar karvės pienas – amžina diskusija, kurioje nėra vieno atsakymo. Šį kartą, jums siūlome pasigaminti augalinį „pieną“, kurio gamyba labai paprasta.

Tam jums reikės tik dviejų ingredientų:

  • migdolų „Arimex“
  • šlakelio vandens

Riešutus reikia šiek tiek pamirkyti vandenyje, o vėliau, užpylus šlakeliu vandens tiesiog sumalti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Riešutų nepagailėti, dviems puodeliams kavos siūlome naudoti „pieną“, pagamintą iš saujelės riešutų, tad šiuo atveju jis gavosi tarsi kreminis (kartais įprasta tokį gaminį vadinti augaline grietinėle). Jei jūsų smulkintuvas dirba prasčiau, „pieną“ gali tekti perkošti, kad neliktų smulkių riešutų gabaliukų. Siūlome nesaldinti – toks variantas ir natūralesnio skonio, ir tikrai sveikesnis.

Linkime skanių kavos ritualų!

Už receptą dėkojame: http://lieknosbites.lt/lengvieji-patiekalai/uzkandziai/tinginiu-augalinis-pienas/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.