SKRYLIAI SU AGUONOMIS
Šis patiekalas ypač patiks vaikams!
Jums reikės:
- 3 stiklinių rupių kvietinių miltų
- 0,5 stiklinės aguonų sėklų „Arimex“
- 3–4 šaukštų rudojo cukraus
- druskos
- vandens
- 1 šaukšto medaus
- natūralių žiedadulkių arba smulkintų apelsinų žievelių (papuošimui)
Paruošimas:
- Iš miltų ir vandens išminkykite kietą tešlą. Iškočiokite, supjaustykite nedideliais rombo formos (maždaug 4 cm dydžio) gabalėliais ir 5–7 min. virkite sūdytame vandenyje.
- Atskirai paruoškite aguonas: nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir porą valandų pamirkykite, kad išbrinktų. Tada jas gerai sugrūskite arba sumalkite. Į sumaltas aguonas suberkite cukrų, išmaišykite.
- Trintas su cukrumi aguonas dėkite ant išvirtų nuvarvintų skrylių, atsargiai permaišykite ir apšlakstykite pakaitintu šiltu medumi. Puoškite natūraliomis žiedadulkėmis (kurių rasite ekologiškų prekių parduotuvėse) arba smulkintomis apelsinų žievelėmis.