Arbūzinė gaivuma
Reikės (4 porcijoms):
- 350 saldaus raudono arbūzo minkštimo be sėklų
- 170 gr riebaus graikiško jogurto (galima pakeisti riebia grietinėle)
- 100 gr saldinto sutirštinto pieno
- 100 Arimex graikinių riešutų
- 15 gr sviesto
- 65 gr skysto medaus
Arbūzo minkštiną sutrinkite ir sumaišykite su jogurtu, bei saldintu pienu. Supilstykite į formeles ir sudėkite į šaldiklį.
Sviestą ir medų pakaitinkite keptuvėje kol sviestas išsilydo ir viskas šiek tiek suskystėja ant vidutinės ugnies 1-2 min pavirkite. Tuomet sudėkite graikinius riešutus ir maišykite, kol visi riešutai aplips medaus-sviesto karamele. Padidinkite šiek tiek karštį ir kepinkite kol karamelė pradės burbuliuoti, tirštėti ir ruduoti, tuomet riešutus perkelkite ir paskleiskite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Palikite pravėsti ~ 1-2 valandas, per kurias turėtų sustingti ir ledai.
Ledus išimkite iš formelių ir patiekite su karamelizuotais graikiniais riešutais, galite papildomai palaistyti karamelės padažu.
Recepto nuoroda – http://bajaliai.pepa.lt/arbuzine-gaivuma/