Arbūzinė gaivuma

Arbuzine gaiva (2 of 3)

Reikės (4 porcijoms):

  • 350 saldaus raudono arbūzo minkštimo be sėklų
  • 170 gr riebaus graikiško jogurto (galima pakeisti riebia grietinėle)
  • 100 gr saldinto sutirštinto pieno
  • 100 Arimex graikinių riešutų
  • 15 gr sviesto
  • 65 gr skysto medaus

Arbūzo minkštiną sutrinkite ir sumaišykite su jogurtu, bei saldintu pienu. Supilstykite į formeles ir sudėkite į šaldiklį.

Sviestą ir medų pakaitinkite keptuvėje kol sviestas išsilydo ir viskas šiek tiek suskystėja ant vidutinės ugnies 1-2 min pavirkite. Tuomet sudėkite graikinius riešutus ir maišykite, kol visi riešutai aplips medaus-sviesto karamele. Padidinkite šiek tiek karštį ir kepinkite kol karamelė pradės burbuliuoti, tirštėti ir ruduoti, tuomet riešutus perkelkite ir paskleiskite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Palikite pravėsti ~ 1-2 valandas, per kurias turėtų sustingti ir ledai.

Ledus išimkite iš formelių ir patiekite su karamelizuotais graikiniais riešutais, galite papildomai palaistyti karamelės padažu.

 

Recepto nuoroda – http://bajaliai.pepa.lt/arbuzine-gaivuma/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
graikiniai_lukst2 Graikiniai riešutai 654,0 15,2 13,7 2,6 65,2 6,56 6,7 0,02
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.