Šokoladinis cukinijų keksas su lazdynų riešutais ir bruknėmis

Cukinijų metas. Jei pabodo tradiciniai patiekalai ir norite pagaminti iš jų ką nors nekasdieniško ir labai gardaus, siūlome išsikepti ir pasimėgauti gabalėliu burnoje tirpstančio kekso su lazdynų riešutais ir bruknėmis.
Reikės:
- 3 kiaušinių;
- 180 g cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 80 ml aliejaus;
- 260 g cukinijos;
- 100 g ARIMEX lazdynų riešutų;
- 0,5 a. š. cinamono;
- 150 g miltų;
- 1,5 a. š. kepimo miltelių;
- 3 v. š. kakavos;
- žiupsnelio druskos;
- 4-5 v. š. bruknių džemo ar uogienės;
- 50 g juodojo šokolado (papuošti).
Gaminame:
- Cukinijas sutarkuojame burokine trintuve.
- Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 5 min., kol masė taps šviesiai geltonos spalvos. Pabaigoje plakdami plona srovele supilame aliejų.
- Sudedame cukinijas (prieš tai gerai nuspaudę skystį) ir cinamoną. Atsargiai išmaišome šaukštu.
- Įmaišome iki mažų gabaliukų sumaltus lazdyno riešutus.
- Miltus, kakavą, kepimo miltelius persijojame per sietelį ir įmaišome į tešlą.
- Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje: 40 min. 160°C, tuomet padidiname temperatūrą iki 180°C ir kepame dar 15 min. arba kol kekso vidus bus iškepęs (tikriname mediniu pagaliuku).
- Keksą atvėsiname, horizontaliai perpjauname į 2 dalis. Pertepame bruknių džemu. Viršų apšlakstome tirpintu šokoladu.
Skanaus!
Receptas Jurgitos Adomavičiūtės: http://aj-receptai.blogspot.com/