Riešutai ir sveikata

Riešutai vertinami ir vartojami daugelio šalių virtuvėse dėl teigiamai sveikatą veikiančių savybių. Juose gausu svarbių maisto medžiagų: vitaminų E, B6, folio ir nikotino rūgšties, taip pat magnio, vario, cinko, seleno, kalio ir fosforo.
Svarbiausia – riešutuose nėra cholesterolio, todėl jų tinka valgyti ir širdies bei kraujagyslių ligomis sergantiems, antsvorio turintiems žmonėms.
Riešutai paskanina įvairius patiekalus: salotas, padažus, desertus. Jie puikiai malšina alkį, tad tinka ir dietinei mitybai. Riešutai, kaip ir mėsa, paukštiena ar žuvis, patenka į maisto produktų grupę, kurių per dieną patartina suvartoti net 2–3 porcijas.
Šaltuoju metų laiku, kai mažiau vaisių bei daržovių, riešutai padės papildyti vitaminų bei mineralų atsargas. Mitybos specialistai pataria krimsti kuo įvairesnių rūšių riešutų: bertoletijų, migdolų, karijų, graikinių, anakardžių ir kt.