Migdolai, pistacijos ir sveikata

Migdolai ir pistacijos yra dvi rūšys riešutų, kurios gali būti naudingos jūsų sveikatai. Juose yra didžiuliai kiekiai maistingųjų medžiagų. Vis dėlto, kadangi riešutai yra gana kaloringi, reikėtų jų nepadauginti, siekiant nepriaugti antsvorio. Kasdien suvalgyta sauja migdolų ar pistacijų bus puikus maistingųjų medžiagų šaltinis.
Vitaminai ir maistingosios medžiagos
Migdoluose yra magnio, vitamino E ir geležies, taip pat jie turi daugiausiai kalcio, lyginant su kitais riešutais. Ir migdolai, ir pistacijos, kaip ir kiti riešutai, yra puikus baltymų šaltinis. Jie taip pat turi mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų, kurie yra „gerieji“ riebalai. Riešutai taip pat suteikia ląstelienos, taip pat gali prisidėti prie gero virškinimo sistemos darbo, taip pat – atsikratyti antsvorio.
Cholesterolis
Sočiųjų riebalų pakeitimas nesočiaisiais riebalais mityboje padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Nesočiųjų riebalų gausu migdolų ir pistacijų riešutuose. O tai gali prisidėti prie apsisaugojimo nuo širdies ligų. Gautas pakankamas kiekis ląstelienos taip pat gali sumažinti cholesterolio lygį.
Porcija
Nors riešutuose riebalai yra „gerieji“, migdolai ir pistacijos vis dėlto turi daug riebalų ir kalorijų. Specialistai rekomenduoja kasdien suvalgyti saują riešutų, norint, kad tai būtų naudinga sveikatai. Reikėtų rinktis neapdorotas ir nesaldintas pistacijas bei migdolus, jei vis dėlto riešutai bus padengti cukraus ar druskos plutele, jų nauda sveikatai bus kur kas mažesnė. Jei vienų riešutų valgyti nesinori, galima jais paskaninti salotas ar dribsnius.