MĖLYNIŲ LEDAI SU KARAMELIZUOTAIS LAZDYNO RIEŠUTAIS

mel

Mėlynių ledai su karamelizuotais lazdyno riešutais buvo įkvėpti naujausio atradimo – sūdytos karamelės padažo. Valgant šį sveikuolišką desertą tikrai sunku patikėti, kad jis yra pagamintas tik iš pačių natūraliausių ingredientų ir nieko daugiau. Taigi, dabar mėgautis ledais yra dešimt ar net šimtą kartų geriau.

Kodėl mėlynės? 

Todėl, kad šios uogos yra nuostabios, o ypač šiuo metų laiku – uogelių pilna visur. Mėlynės priskiriamos “supermaistui”, nes jos pasižymi dideliu kiekiu vertingų savybių, pavyzdžiui, maistinėmis skaidulomis (dar vadinamomis skaidulinėmis medžiagomis arba ląsteliena), mineralais (magnis, kalis, kalcis), vitaminais (C, K, E) ir anti-oksidantais, kurie prisideda prie optimalios sveikatos būklės. Lyginant su kitais vaisiais, mėlynės turi daug mažesnį cukraus kiekį ir taip pat mažesnį GI (glikeminis indeksas). Kuo mažesnis GI, tuo produktas turi mažiau įtakos cukraus ir insulino kiekiui kraujyje. GI parodo kaip tam tikras maisto produktas veikia cukraus kiekį kraujyje, kuo didesnis GI tuo labiau toks maisto produktas kels cukraus kiekį kraujyje. Tai ko gi dar laukiame? Bėgam valgyti mėlynių!

MĖLYNIŲ LEDAI SU KARAMELIZUOTAIS LAZDYNO RIEŠUTAIS

Užteks vienam labai alkanam žmogui arba dviems pusiau alkaniems.

Sūdytos karamelės padažui reikės

10 Medjool rūšies datulių (apie 200g)

* šios rūšies datulės yra ypatingai didelės, sultingesnės ir saldesnės už kitas datules. Tačiau, jei tokių nerandate, galite naudoti paprastas datules, tik žiūrėkite, kad jų būtų apie 200g. Taip pat, paprastas datules reikėtų pamirkyti karštame vandenyje bent jau 5 minutes, kad jos suminkštėtų.

10 anakardžio riešutų

6 valgomieji šaukštai nesaldinto migdolų pieno

2 arbatiniai šaukšteliai šviežių citrinos sulčių

1 vanilės pupelė (galite pakeisti ½ ar 1 arbatiniu šaukšteliu vanilės ekstrakto)

½ arbatinio šaukštelio jūros druskos

Išimkite datulių kauliukus ir sudėkite jas į maisto procesorių / blenderį. Taip pat kartu sudėkite ir kitus ingredientus: riešutus, migdolų pieną, citrinos sultis, jūros druską, vanilę. Viską gerai suplakite iki vientisos, kreminės masės.

Mėlynių ledams reikės

3 šaldytų labai sunokusių bananų

1 puodelio (apie 150g) šaldytų mėlynių

¼ puodelio nesaldinto migdolų pieno (ar kitos rūšies, pagal jūsų pasirinkimą)

1 valgomojo šaukšto 100% migdolų sviesto (ar kitos rūšies, pagal jūsų pasirinkimą)

žiupsnelio jūros druskos 

Karamelizuotiems lazdyno riešutams reikės

½ puodelio lazdyno riešutų

2 didelių valgomųjų šaukštų sūdytos karamelės padažo 

Pirmiausia paskrudinkite lazdyno riešutus keptuvėje apie 5 minutes. Riešutams atvėsus nuvalykite jų žieveles stipriai patrindami riešutus tarp delnų. Tai padarę, įdėkite į keptuvę du didelius valgomuosius šaukštus sūdytos karamelės padažo kartu su nuvalytais lazdyno riešutais ir pradėkite maišyti. Šis procesas turėtų užtrukti apie 7-10 minučių, kol lazdyno riešutai pasidengs karamele, o ji labai lengvai nusivalys nuo keptuvės paviršiaus. Pabaigoje šio proceso keptuvė turėtų būti visiškai švari. Na o dabar padėkite savo karamelizuotus riešutus į šalį, kad atvėstų. Darysime ledus. Šitas žingsnelis bus labai lengvas. Visus ledų ingredientus sudėkite į greitaeigį blenderį ar maisto procesorių ir plakite iki vientisos kreminės masės. Ledus patiekite desertiniame inde ar tiesiog stiklinėje papuošdami karamelizuotais riešutais bei mėlynėmis. Taip pat galite jų pridėti ir į ledų vidurį. Būkite kūrybingi. Skanaus!

Receptą paruošė Solamita: http://www.healthyhappened.com/2015/07/30/blueberry-ice-cream-w-caramelised-hazelnuts-melyniu-ledai-su-karamelizuotais-lazdyno-riesutais/#more-1615 


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
datules2 Datulės sirupe 248,0 2,8 57,1 57,1 0,2 0,1 3,4 0,0
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.