Maistinių medžiagų gausa migdoluose

migdolai2

Migdolai išties pasižymi maistinių medžiagų gausa. Tai daugiausiai maistinių medžiagų turintys riešutai pasaulyje ir kasdien suvalgoma jų sauja yra puikus būdas gauti Jūsų kūnui reikalingų ir Jūsų norimų elementų.

Migdolai – tai puikus vitamino E, magnio, mangano šaltinis; juose taip pat yra nemažai skaidulų, vario, fosforo ir riboflavino. Vienoje saujoje migdolų (28 g) yra 13 gramų gerų nesočiųjų riebalų, tik 1 gramas sočiųjų riebalų ir jie niekuomet neturi cholesterolio. Palyginti su kitais riešutais, migdolai turi daugiausiai baltymų, skaidulų, kalcio, vitamino E, riboflavino ir nikotino rūgšties. Smulkioje pakuotėje telpa didžiulė gausa.

Palyginkime migdolus su kitais riešutais maistinių medžiagų atžvilgiu.

 

28 gramai

MIGDOLAI

BERTOLETIJOS

ANAKARDŽIŲ RIEŠUTAI

LAZDYNO RIEŠUTAI

KARIJŲ RIEŠUTAI

PISTACIJOS

GRAIKINIAI RIEŠUTAI

Kalorijos

163

186

163

178

196

161

185

Baltymai (g)

6,0

4,1

4,3

4,2

2,6

5,9

4,3

Bendras riebalų kiekis (g)

14,0

18,8

13,1

17,2

20,4

12,7

18,5

Sotieji riebalai (g)

1,1

4,3

2,6

1,3

1,8

1,5

1,7

Polinesotieji riebalai (g)

3,4

5,8

2,2

2,2

6,1

3,8

13,4

Mononesotieji riebalai (g)

8,8

7,0

7,7

12,9

11,6

6,7

2,5

Maistinės skaidulos (g)

3,5

2,1

0,9

2,7

2,7

2,8

1,9

Kalis (mg)

200

187

160

193

116

285

125

Magnis (mg)

76

107

74

46

34

31

45

Cinkas (mg)

0,9

1,2

1,6

0,7

1,3

0,7

0,9

Varis (mg)

0,3

0,5

0,6

0,5

0,3

0,4

0,5

Vitaminas B6 (mg)

0

0

0,1

0,2

0,1

0,3

0,2

Folatai (mgc)

14

6

20

32

6

14

28

Riboflavinas (mg)

0,3

0

0

0

0

0

0

Nikotino rūgštis (mg)

1,0

0,1

0,4

0,5

0,3

0,4

0,3

Vitaminas E

Alfa-tokoferolis (mg)

7,4

16

0,3

4,3

0,4

0,7

0,2

Kalcis (mg)

75

45

1,3

32

20

30

28

Geležis (mg)

1,1

0,7

1,7

1,3

0,7

11

0,8

 

Šaltinis: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. 2012. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 25. Maistinių medžiagų duomenų laboratorijos tinklalapis,http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Raudoni skaičiai rodo didžiausią reikšmę.


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.