Maistinių medžiagų gausa migdoluose

Migdolai išties pasižymi maistinių medžiagų gausa. Tai daugiausiai maistinių medžiagų turintys riešutai pasaulyje ir kasdien suvalgoma jų sauja yra puikus būdas gauti Jūsų kūnui reikalingų ir Jūsų norimų elementų.
Migdolai – tai puikus vitamino E, magnio, mangano šaltinis; juose taip pat yra nemažai skaidulų, vario, fosforo ir riboflavino. Vienoje saujoje migdolų (28 g) yra 13 gramų gerų nesočiųjų riebalų, tik 1 gramas sočiųjų riebalų ir jie niekuomet neturi cholesterolio. Palyginti su kitais riešutais, migdolai turi daugiausiai baltymų, skaidulų, kalcio, vitamino E, riboflavino ir nikotino rūgšties. Smulkioje pakuotėje telpa didžiulė gausa.
Palyginkime migdolus su kitais riešutais maistinių medžiagų atžvilgiu.
28 gramai |
MIGDOLAI |
BERTOLETIJOS |
ANAKARDŽIŲ RIEŠUTAI |
LAZDYNO RIEŠUTAI |
KARIJŲ RIEŠUTAI |
PISTACIJOS |
GRAIKINIAI RIEŠUTAI |
Kalorijos |
163 |
186 |
163 |
178 |
196 |
161 |
185 |
Baltymai (g) |
6,0 |
4,1 |
4,3 |
4,2 |
2,6 |
5,9 |
4,3 |
Bendras riebalų kiekis (g) |
14,0 |
18,8 |
13,1 |
17,2 |
20,4 |
12,7 |
18,5 |
Sotieji riebalai (g) |
1,1 |
4,3 |
2,6 |
1,3 |
1,8 |
1,5 |
1,7 |
Polinesotieji riebalai (g) |
3,4 |
5,8 |
2,2 |
2,2 |
6,1 |
3,8 |
13,4 |
Mononesotieji riebalai (g) |
8,8 |
7,0 |
7,7 |
12,9 |
11,6 |
6,7 |
2,5 |
Maistinės skaidulos (g) |
3,5 |
2,1 |
0,9 |
2,7 |
2,7 |
2,8 |
1,9 |
Kalis (mg) |
200 |
187 |
160 |
193 |
116 |
285 |
125 |
Magnis (mg) |
76 |
107 |
74 |
46 |
34 |
31 |
45 |
Cinkas (mg) |
0,9 |
1,2 |
1,6 |
0,7 |
1,3 |
0,7 |
0,9 |
Varis (mg) |
0,3 |
0,5 |
0,6 |
0,5 |
0,3 |
0,4 |
0,5 |
Vitaminas B6 (mg) |
0 |
0 |
0,1 |
0,2 |
0,1 |
0,3 |
0,2 |
Folatai (mgc) |
14 |
6 |
20 |
32 |
6 |
14 |
28 |
Riboflavinas (mg) |
0,3 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Nikotino rūgštis (mg) |
1,0 |
0,1 |
0,4 |
0,5 |
0,3 |
0,4 |
0,3 |
Vitaminas E Alfa-tokoferolis (mg) |
7,4 |
16 |
0,3 |
4,3 |
0,4 |
0,7 |
0,2 |
Kalcis (mg) |
75 |
45 |
1,3 |
32 |
20 |
30 |
28 |
Geležis (mg) |
1,1 |
0,7 |
1,7 |
1,3 |
0,7 |
11 |
0,8 |
Šaltinis: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. 2012. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 25. Maistinių medžiagų duomenų laboratorijos tinklalapis,http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Raudoni skaičiai rodo didžiausią reikšmę.