Kokios riešutų maistingosios savybės naudingos organizmui?
Nesvarbu, ar valgote riešutus kaip lengvą užkandį, naudojate kaip garnyrą salotoms, ar labiau mėgstate truputį paskrudintus – jie yra būtini jūsų sveikatai.
JAV Maisto ir vaistų administracija leidžia daugelio riešutų rūšių etiketėse nurodyti, kad 42,52 g riešutų per dieną suvartojimas mažina riziką susirgti širdies ligomis. Taip pat nustatyta, kad maistas, kuriame gausu riešutų riebalų, padeda kontroliuoti svorį.
Riešutuose galima rasti šių maistingųjų medžiagų:
- fosforo;
- cinko;
- baltymų;
- ląstelienos;
- magnio;
- mangano.
Šios riešutų maistingosios medžiagos:
1. Leidžia jūsų širdžiai išlikti sveikai.
Riešutuose gausu nesočiųjų riebalų, kurie padeda mažinti MTL, arba „blogojo“ cholesterolio, kiekį. Sočiųjų riebalų pakeitimas nesočiaisiais riebalais mityboje padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Riešutai dažniausiai rekomenduojami mitybos plane, kuris, skiriamas mažinti kraujospūdį.
2. Padeda kontroliuoti jūsų svorį.
Kasdienis riešutų valgymas gali padėti nepriaugti svorio ir net jį numesti, jei kontroliuojate suvartojamas kalorijas. Mat riešutuose esantys baltymai ir riebalai padeda greičiau jaustis sočiam, nors riešutų suvalgoma ir nedaug.
3. Suteikia maistinę vertę.
Skirtingų riešutų sudėtyje yra omega-3 riebiųjų rūgščių, vitamino E, folio rūgšties ir, žinoma, juose nėra cholesterolio.
Mėgaukitės riešutais bet kuriuo paros metu!