KIAULIENOS NUGARINĖS KEPSNIAI SU BROKOLIAIS, KEDRINĖMIS PINIJOMIS IR RAZINOMIS

Arimex_kiauliena_su_kedrais

4 porcijoms jums reikės:

  • 4 kiaulienos nugarinės kepsnių;
  • 500g brokolių;
  • 1 mėlynojo svogūno;
  • 300g (3vnt.)saldžiųjų bulvių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 25g kedrinių pinijų;
  • 50g razinų;
  • druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus;

padažui:

  • 2v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1v.š. balzamiko acto;
  • 1a.š. Dižono garstyčių;
  • 1a.š. medaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;

1. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje 4-5min., kol bulvės suminkštės bet nebus iki galo išvirusios. Tuomet nupilkite vandenį supylę į kiaurasamtį.

2. Į kepimo skardą sudėkite pusžiedžiais supjaustytą mėlynąjį svogūną, plonomis riekelėmis česnaką, kedrines pinijas, razinas, vienodais žiedynais išskirstytą brokolį, apvirtas saldžiąsias bulves, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišykite. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20min. arba tol, kol daržovės suminkštės.

3. Kiaulienos nugarinės kepsnius pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apkepkite keptuvėje ir abiejų pusių.

4. Į lėkštę dėkite iškeptas daržovės, nugarinės kepsnius ir ant viršaus užpilkite padažo, sumaišyto iš padažui skirtų ingredientų.

Skanaus ;)

 

Recepta ruošė:http://oditele.blogspot.com/2014/09/kiaulienos-nugarines-kepsniai-su.html

 


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Violetinio misinio sudetis 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS (violetinis) 305 3,1 69 61 1,6 0,2 2,4 0,07
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
razinos golden Razinos "Golden" 324,0 2,5 78,0 50,6 0,0 0,2 1,0 0,1
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.